Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Sähkösopimus

Sähkösopimus heti kotiin

Sähköt kotiin heti

Jos haluat sähköt kotiin nopeasti, kannattaa soittaa sähkön myyjälle puhelimella. Soittamalla voit saada sähköt kytkettyä jopa seuraavana arkipäivänä.

Jos sinulla ei ole niin kiire, niin netin kautta voit tehdä sähkösopimuksen helposti ja nopeasti. Nopeiten sähköt kytketään verkosta tilattuna kolmen työpäivän jälkeen.

Tee siis sähkösopimus ajoissa, jotta saat sähköt päälle heti muuttopäivänä.

Milloin sähkösopimus pitäisi tehdä?

Sopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen muuttoa.

Sähkötarjous

Sähköyhtiöillä voi olla hyviä kampanjoita käynnissä tai muita etuja, kun tilaat sähköä asuntoosi. Kannattaa tarkistaa sinulle sopivin sopimus ja mistä saat parhaan hinnan kulutussähkölle.

Muista että voit saada tarjouksen vain sähköenergian hinnasta eli sähkönsiirron hintaan et voi vaikuttaa. Sähkönsiirto hinta määräytyy paikallisen verkkoyhtiön mukaan eikä siitä ole mahdollisuutta saada kilpailevia tarjouksia.

Opiskelijoille on erilaisia tarjouksia ja opiskelija-alennuksia. Tarkasta kaikki opiskelijasähkösopimukset, joita on tarjolla sähkönmyyjillä. Vakiohintaisissa opiskelijasopimuksissa on alhaiset kulutusrajat, koska opiskelijat asuvat yleensä pienissä asunnoissa yksin eivätkä kuluta paljon sähköä kotona.

Uusi sähkösopimus ensimmäiseen kotiin

Ensimmäiseen kotiin muutajalle voi sähkön ostaminen olla vaikeaa ja hankalaa. Et vielä välttämättä tiedä paljon kulutat sähköä ja mikä sopimustyyppi olisi sopivin omaan asuntoon.

Kannattaa tehdä toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jotta voi vaihtaa sopimustyyppiä vapaasti, kun oppii enemmän sähkölaskuista ja kulutuksesta.

Myös kiinteähintaiset sopimukset voivat olla helppo tapa hoitaa oman kodin sähköasiat samalla tavalla kuin vakuutukset ja netin palvelut, kuten Spotify ja Netflix. Tiedät tarkalleen minkä verran sähkö maksaa eikä sitä tarvitse enempää miettiä.

Tarkemmille optimoijille ja kulutuksen seuraajille sopii hyvin kulutuksen mukaan laskutettava sopimus. Siinä voi hyvin omilla toimilla ja seurannalla vaikuttaa sähkönkulutukseen ja sitä kautta sähkölaskun suuruuteen.

Miten teen sähkösopimuksen ensimmäiseen asuntoon?

Tee sähkösopimus netissä sähköyhtiön sivuilla. He hoitavat kaikki asiat sähkön kytkemisessä ja päälle laittamisessa valitsemanasi päivänä.

Sähkön kilpailutus

Voit kilpailuttaa sähkölaskun sähköenergian hinnan. Sähkön siirtohintaa et voi kilpailuttaa. Kilpailutus sivustot hoitavat sähkön kilpailutuksen puolestasi.

Voit myös vertailla erilaisia sopimuksia itse ja valita omaan taloosi tai asuntoosi sopivan sähkösopimuksen itse vierailemalla sähkönmyyjien nettisivuilla. Paras apuri valintaan on oma sähkölasku sekä tieto siitä miten paljon kulutat sähköä vuoden aikana omassa kodissasi.

Kulutukseen vaikuttaa paljon mihin aikaan käytät sähköä ja miten paljon lämmitykseen kuluu energiaa talven aikana. Jos kulutus on pientä esimerkiksi kerrostaloasunnossa, joka lämpeää kaukolämmöllä, ei sähkösopimuksen kilpailutuksella saa isoja säästöjä sähkölaskuun.

Kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon myös muut palvelut, jotka voivat olla tärkeitä sinulle. Esimerkiksi sähkön kulutuksen reaaliaikainen seuranta mobiilisovelluksella voi auttaa sinua käyttämään sähköä silloin kun sen hinta on alhaisimmillaan.

Myös uusiutuvan energian valitseminen ja ympäristön suojeliminen sähkön tuotannossa voi olla sinulle tärkeä ominaisuus oikeaa sopimusta valittaessa.

Opiskelijalle alennusta

Halvin sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijana olet hyvässä tilanteessa, koska voit saada alennusta sopimuksessa. Monilla yhtiöillä on erilaisia kampanjoita ja etuuksia uusille asiakkaille, kun he lähtevät opiskelemaan ja muuttavat omaan asuntoon.

Opiskelijoille on tarjolla pörssihintaista sähköä sekä helppoja kuukausihintaisia sähkösopimuksia, jossa asiakas tietää tarkalleen paljon sähkö maksaa joka kuukausi.

Energiantuotanto ja lähteet

Ympäristö ja vihreät arvot ovat yhä tärkeämmässä roolissa sähkön tuotannossa. Voit itse vaikuttaa miten sinun käyttämäsi sähkö on tuotettu ja samalla tuet ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä.

Uusiutuvat energianlähteet

Aurinkosähköä aurinkovoimalasta

Uusiutuviin energialähteisiin luetaan sellaiset tuotantotavat, jotka ovat uusiutuvia luonnostaan.

Aurinkovoima

Auringon säteistä saatavaa energiaa kutsukaan yleensä aurinkosähköksi. Isot aurinkovoimalat tuottavat sähköä sähkölaitoksille jota yhtiöt myyvät eteenpäin kuluttajille ja yrityksille aurinkosähkönä. Myös pientaloasukkaat sekä kiinteistöjen omistajat voivat itse tuottaa oman sähköenergiansa aurinkopaneeleilla. Tällöin ei tarvitse ostaa sähkö verkkoyhtiöltä.

Tuulivoima

Tuulivoimalat ovat lisääntyneet paljon viime vuosina. Niiden heikkoutena on huono hyötysuhde, joten kovin isoa osaa sähkön tuotannosta ei voida tehdä tuulivoimalla.

Vesivoima

Vesivoimalaitokset ovat koskien yhteydessä olevia voimalaitoksia. Ne ovat parempia kuin aurinkosähkövoimalat ja tuulivoimalat, mutta voivat aiheuttaa haittavaikutuksia kaloille ja ympäristölle, kun koskia joudutaan patoamaan.

Fossiiliset polttoaineet

Öljy, maakaasu ja kivihiili luetaan fossiilisiin polttoaineisiin ja ne eivät ole uusiutuvia polttoaineita. Näillä tuotettu sähkö on yleensä halvinta, mutta ympäristö kärsii paljon hiilidioksidipäästöistä, kun niitä poltetaan sähkön tuotantoa varten.

Ydinvoima

Ydinvoima on erittäin tehokas tapa tuottaa sähköä ja se tuottaa myös vähän päästöjä ympäristöön. Suurimmat riskit ovat radioaktiivisen aineiden joutuminen luontoon ja isot ydinvoimalaonnettumuudet, jotka voivat vaikuttaa paljon ihmisten ja eläinten asuinympäristöön. Ydinjätteen radioaktiivisen aineiden loppusijoitus on hoidettu hyvin, joten ydinvoimasta saatava sähkö on ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä.

Muuttaminen.fi - kaikki mitä tarvitsee tietää muutossa