Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Laitteiden sähkönkulutus

Sähköllä toimivien laitteiden määrä kasvaa kokoajan kotitalouksissa. Yhä useammassa kodissa perinteisten kodinkoneiden lisäksi ovat lisääntyneet erilaiset henkilökohtaiset tietokoneet ja nettilaitteet. Samalla kun kodin sähkölaitteet yleistyvät ja lisääntyvät uusien innovaatioiden ja netin käytön myötä, pitäisi saada myös sähkön kulutusta laskettua ilmastonmuutoksen takia. Vaikka yksittäiset kodin sähkölaitteen kulutus ei kuulosta isolta, niin laitteiden lisääntyessä jokaisessa kodissa kannattaa niiden käyttöön kiinnittää huomiota.

Jos kotona käytetään paljon tietokoneita, kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden sähkön kulutukseen. Oheisessa listassa on erilaisien laitteiden sähkön kulutus lukemia, kun niitä käytetään kotitoimistossa.

Kustannusten laskennassa on käytetty keskimääräistä 15 c/kWh sähkön hintaa. Tämä summa sisältää siis sähkön siirroon sekä sähköenergian maksut sekä verot. Sähkön hinta voi vaihdella paljon riippuen sopimuksesta. Fortum sähkösopimus sivulla on vertailtu erilaisia sopimuksia sekä sähkön hintaa. Kannattaa tarkistaa omasta sähkölaskusta miten paljon itse maksaa sähkötunnista ja voiko sähkölaskun hintaan vaikuttaa sopimusta vaihtamalla tai vaikuttaako enemmän käytössä olevat tietokoneet ja laitteet. Myös sillä voi olla väliä milloin sähkölaitteita käytetään. Esim. pörssisähkössä tietyt vuorokauden tunnit ovat kalliimpia, kun sähköä käytetään paljon koko Suomessa.

Yleisimmät sähkölaitteet kotitoimistossa yhden päivän aikana:

  • Tietokone (desktop) 4,8 snt (0,32 kWh)
  • Kannettava tietokone, 0,6 snt (0,04 kWh)
  • Tablet, 0,05 snt (0,003 kWh)
  • Matkapuhelimen lataus, 0,6 snt (0,04 kWh)

Jatkuvasti päällä olevien laitteiden kustannus vuodessa:

  • Laajakaistamodeemi, 7,70 € (51 kWh)
  • Monitoimilaite, 4,80 € (32 kWh)
  • Tulostin, 2,90 € (19 kWh)

Jos sähkössä haluaa säästää, niin tablet tietokoneen käyttö työkoneena on todellinen ekoteko. Nopeuden ja erilaisten nettiohjelmien kautta tabletin käyttö työkoneena on yhä parempi vaihtoehto tänä päivänä.

Muuttaminen.fi - kaikki mitä tarvitsee tietää muutossa